Over Berlinda van Dijk HR & Verzuimadvies

Wat leuk dat je hier even een kijkje neemt! 

Berlinda van Dijk HR & Verzuimadvies is gestart op 31 december 2018. Vanuit mijn loondienstverbanden, voornamelijk in de functie van HR professional, ben ik zijdelings in aanraking gekomen met de complexiteit van verzuim.
Sinds in 2002 de Wet verbetering poortwachter (Wvp) is ingevoerd kan het onvoldoende begeleiden van zieke werknemers leiden tot forse sancties. Werkgevers zijn sindsdien verplicht tot het volgen van een aantal verplichte processtappen binnen de Wvp gedurende 104 weken. In de praktijk blijkt dat het correct uitvoeren van deze verplichte processtappen nog steeds problematisch is voor vele werkgevers. Uit eigen ervaring weet ik dat verzuim en re-integratie veelal ondergebracht wordt bij een HR afdeling, waar vaak de kennis ontbreekt om de Wvp correct te volgen. Om die reden ben ik zelf de opleiding Regie op Verzuim gaan volgen. In de zomer van 2018 heb ik vol trots mijn diploma behaald en ben ik inmiddels opgenomen als Casemanager Verzuim ROV in het Register Specialistisch Management. Klik op het RSC logo onderaan deze pagina. Met de oprichting van Berlinda van Dijk HR & Verzuimadvies hoop ik in de toekomst vele werkgevers te adviseren in en te begeleiden bij (complexe) verzuimdossiers. En dat doe ik zeker niet alleen om te torenhoge kosten van verzuim te reduceren, maar vooral om zieke medewerkers de aandacht te geven die zij nodig hebben. Of deze medewerkers niet meer terug kunnen in het arbeidsproces, zij wel terug willen maar niet kunnen of andersom, of zij weer terug kunnen keren maar niet weten hoe...... AANDACHT is het sleutelwoord!

Graag vertel ik je nog veel meer over mijzelf en de aanpak van Berlinda van Dijk HR & Verzuimadvies. Bel mij gerust voor een afspraak op 06-47549374 of mail mij via berlinda@berlindavandijk.nl. Graag tot snel!